Telekomunikacije

Tender za drugog operatera fiksne telefonije

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić najavila je da će 20. novembra biti objavljen poziv za učešće na tenderu za drugu licencu fiksne telefonije. Osnovni uslov za učesnike je da to bude telekomunikacioni operater i da ima milion korisnika, rekla je ministarka i dodala da će 12. januara biti otvorene ponude, a istog dana se očekuje i aukcijsko nadmetanje.

– Interesovanje za licencu postoji na različitim nivoima, zainteresovani su se obraćali i Ministarstvu i Republičkoj agenciji za telekomunikacije, i zato očekujemo da će proces biti uspešan – istakla je Matićeva i dodala da, kada je reč o cenama, ponuđači sami treba da odrede koliku vrednost za njih predstavlja licenca.

– Potencijalni kupci su se interesovali i za druge uslove, kao što su razvoj sektora, naša očekivanja što se tiče regulative, ali i ekonomskog razvoja – navela je ona i dodala da će u slučaju da licenca ne bude dodeljena, Ministarstvo analizirati zašto se to desilo i eventualnom promenom uslova i novim tenderom uspešno završiti proces.

Leave a Reply