Telekomunikacije

Tri kompanije otkupile tendersku dokumentaciju za kupovinu akcija “Telekoma Srbija”

Ministar za telekomunikacije i informaciono društvo u Vladi Republike Srbije Jasna Matić izjavila je danas da su do sada tri kompanije otkupile tendersku dokumentaciju za kupovinu 51 odsto kompanije “Telekom Srbija”.

Matić je novinarima po završetku konferencije “Integracija Srbije u globalne ekonomske tokove”, koja se održava u okviru “Majkrosoft sinergije 2010”, rekla da su dokumentaciju otkupile kompanije “Telekom Austrija“, “Dojče telekom” i “Frans telekom“.

Ona je izrazila zadovoljstvo odzivom kompanija koje su zainteresovane da otkupe akcije “Telekoma Srbija” i na taj način postanu strateški partner u uspešnom radu srpske kompanije.

One thought on “Tri kompanije otkupile tendersku dokumentaciju za kupovinu akcija “Telekoma Srbija”

  1. Dejan R. Popovic, dip. inz.

    (RAS)PRODAJA DOBRA OD OPSTEG INTERESA

    Ako gradjani i Vlada Srbije imaju interes da prodaju vecinski deo “Telekoma Srbija” stranom pravnom licu, onda nema razloga da se strancima ne proda i Radiodifuzna ustanova Srbije (RUS) i Javno preduzece “Emisiona tehnika i veze” (JP ETV). Jer, sva ta tri pomenuta privredna subjekta imaju isti, ili bar slicni status: “Telekom Srbija” vrsi delatnost ili usluge elektronskih komunikacija od opsteg ekonomskog i drustvenog interesa, prema Zakonu o elektronskim komunikacijama (ZEK) i Zakonu o zastiti potrosaca, dok RUS i JP ETV obavljaju delatnost proizvodnje i emitovanja radio i televizijskog programa (medijskog sadrzaja) od opstrg interesa u oblasti javnog radiodifuznog servisa (usluga), u skladu sa Zakonom o radiodifuziji.

Leave a Reply