telekom
Telekomunikacije

U Briselu završnica dogovora o telekomunikacijama

Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas gostujući na televiziji Pink da su pregovori Beograda i Prištine oko telekomunikacija završeni i da bi sutra obe strane trebalo da se izjasne o predlogu za međunarodni pozivni broj za Kosovo.

telekom

Sutra je rok da se izjasnimo o poslednjem predlogu koji je na stolu. Pokušaćemo danas u konsultacijama i s Briselom i s Prištinom da nađemo neko rešenje, ali novih razgovora neće biti, kazao je Ljajić.

On je objasnio da najavljeni sastanak premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija zavisi od uspeha tehničkog dijaloga oko telekomunikacija i energetike.

Ako se postigne dogovor o telekomunikacijama i energetici, onda će biti sastanka dva premijera 27. avgusta, ako ne bude dogovora, neće biti ni sastanka. Zato bi bilo važno da dođemo do kompromisnog rešenja, rekao je Ljajić.

On je naveo da uvek ima problema s kosovskim pregovaračima, koji u Brisel dolaze s novim uslovima i koji na svakom novom sastanku menjaju prethodne dogovore.

Oni koriste tu priliku u kojoj se mi nalazimo, to što je nama važno da otvorimo pregovore sa EU u januaru. I misle da će zatezanjem tog kanapa, nas primorati na popuštanje. Mi znamo dokle možemo da idemo, moramo da branimo ono što je naše, istakao je Ljajić.

Leave a Reply