Telekomunikacije

U trci za “Telekom Srbije” sedam kompanija

Za učešće na tenderu za kupovinu 51 odsto akcija “Telekoma Srbije” i većinsko vlasništvo u nacionalnom telekom operateru prijavilo se sedam kompanija.

Kompanije koje su potvrđene u trci zakupovinu većinskog paketa Telekoma Srbije su: “Deutsche Telekom”, “France telekom”, “Telekom Austrija”, “America movil”, “Weather investments”, “Turkcell” i “Vimpelcom”. Uvidom u podnetu dokumentaciju, tenderska komisija  je zaključila da je svih sedam kompanija kvalifikovano za učešće na tenderu.

One thought on “U trci za “Telekom Srbije” sedam kompanija

  1. Dejan R. Popovic, dip. inz.

    Veliki liberalni filozof Adam Smit je pre vise od dve stotine godina rekao da su javni monopoli grozni: spori, birokratizovani, neefikasni itd. Ali privatni monopoli su sve to i uz to – pohlepni. Kada drzave u krizi prodaju svoje javne monopole, oni tada postaju privatni monoploi, stvarajuci velike probleme. A to je rekao pre toliko godina pisac knjige “Bogatstvo naroda” koje se smatra Starim zavetom u ekonomiji. Sve navedeno ce vaziti i u slucaju “Telekoma Srbija” kada ga kupi “Nemacki Telekom” ili drugi strani operator.

Leave a Reply