Telekomunikacije

Uskoro izveštaj konsultanta za prodaju preduzeća “Telekom Srbija”

Ministar za telekomunikacije i informaciono društvo u Vladi Republike Srbije Jasna Matić izjavila je da se očekuje da izveštaj konsultanta za prodaju preduzeća “Telekom Srbija” bude završen tokom narednih nekoliko nedelja. Matić je u intervjuu za današnje izdanje dnevnog lista “Večernje novosti” istakla da će nakon tog izveštaja Vlada Srbije odlučiti o konkretnom procentu i modelu prodaje državnog udela u toj kompaniji i objaviti javni poziv da zainteresovani podnesu ponude.

Ona je ukazala na to da je konsultant započeo procenu vrednosti “Telekom Srbija”, analizu poslovanja kompanije, imovinsko-pravnih odnosa i najboljih opcija za prodaju državnog udela u tom preduzeću.

Prema njenim rečima, očekivana cena direktno zavisi od procenta državnog udela koji će biti ponuđen na prodaju i modela prodaje i dok konsultant ne završi analizu, koja će dati mnoge odgovore, nema smisla baviti se proizvoljnim procenama.

Matić je naglasila da su za kupovinu zainteresovane ugledne telekomunikacione kompanije, čija su imena više puta pominjana u medijima – ”Dojče telekom”, egipatski ”Oraskom”, turski ”Telekom”.

Leave a Reply