Događaji · IT

Najuspešnije studente Telenor nagradio po drugi put

Nataši Maksić i Mileni Stojnić uručene su nagrade profesor dr Ilija Stojanović u prvoj kategoriji, za najbolje diplomirane studente na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Ove dve studentkinje, koje su diplomirale sa prosečnom ocenom deset, nagrađene su novčanim iznosom od 1000 evra i lap top računarima.

Na Svečanoj akademiji povodom proslave Dana Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, tri studenska rada Konferencije TELFOR 2008 takođe su nagrađena novčanim nagradama: “Jedna realizacija bežične senzorske mreže” Gavrila Bjekovića, studenta Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada; “Primena neutralnih mreža u prepoznavanju faza hoda pomoću akcelerometara i senzora sile”, studenata Nikole Mijailovića, Marijane Gavrilović i Stefana Rafajlovića sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i “Modelovanje i simulacija RF višeslojnih induktora u LTCC tehnologiji“, Amera Čelića, studenta Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Nagrade u trećoj kategoriji, za najbolji objavljeni stručni rad u međunarodnim časopisima u protekle dve godine, dobili su autori Predrag Ivaniš, Dušan Drajić i Branka Vučetić, podelivši novčanu nagradu u iznosu od 3000 evra.

Nagradu profesor dr Ilija Stojanović prošle godine ustanovila je Telenor fondacija u znak sećanja na našeg najznačajnijeg stručnjaka iz oblasti telekomunikacija. Ove godine nagrade je uručivao Ojsten Mikelsen, izvršni direktor tehnike Telenora.

Nagrada “Profesor dr Ilija Stojanović” dodeljuje se najuspešnijim studentima, mladim naučnicima i istraživačima za doprinos u oblasti telekomunikacija. U skladu sa svojim vrednostima Telenor fondacija uspostavila je ovu nagradu kako bi mladim generacijama pružila podršku i pomogla da nastave put ka naučnom i stvaralačkom radu po ugledu na lik i delo profesora Stojanovića.

Akademik profesor dr Ilija Stojanović bio je tvorac modernih telekomunikacija na prostoru nekadašnje SFRJ i današnje Srbije, kako u teorijskom tako i praktičnom smislu. Bio je osnivač katedre za telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, gde je i počeo njegov rad, kao i učitelj gotovo svih generacija današnjih iskusnih inženjera telekomunikacija koji su sada nosioci ove industrije.

Od početka poslovanja u Srbiji, Telenor je imao snažnu podršku profesora Stojanovića, koji je svoje znanje i iskustvo ulagao u razvoj kompanije i njenih vrednosti. Iako odavno u penziji, svoj poslednji radni dan proveo je u Telenoru, zbog čega ova nagrada ima posebnu vrednost kako za mlade ljude kojima je namenjena, tako i sve zaposlene kompanije Telenor.

Leave a Reply