telenor_internet
IT

Telenor Srbija beleži blagi rast prihoda u drugom kvartalu

Prihodi kompanije Telenor Srbija u drugom kvartalu ove godine iznose 10,127 milijardi dinara, što je povećanje od 7 procenata u odnosu na isti period prošle godine.

Broj pretplatnika porastao je za 2 procenta u odnosu na drugi kvartal 2011, na 3,13 miliona. Kapitalni troškovi smanjeni su za 32 procenta u odnosu na isti period prošle godine nakon završetka modernizacije mreže u prethodnom kvartalu.

„Uprkos izazovima na tržištu, beležimo održiv iako sporiji rast prihoda i dalje učvršćujemo svoju poziciju na tržištu. Efikasno upravljanje troškovima, koje nam omogućava dobre operativne rezultate, koji su sve više pod pritiskom investicija u telefone, ostaje naše čvrsto opredeljenje. U isto vreme, odlučni smo u nameri da nastavimo da ulažemo u našu mrežu, kako bi naši korisnici imali brže, sigurne i pouzdane usluge“, kaže Erlan Neten, izvršni direktor finansija kompanije Telenor d.o.o.

U drugom tromesečju 2012. godine Telenor grupa ostvaruje prihode u vrednosti od 25,4 milijarde norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od 5 procenata. Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 8 milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža 31,7 procenata, a protok operativne gotovine 5,1 milijardi norveških kruna. Zahvaljujući Telenorovim konsolidovanim poslovnim aktivnostima u sektoru mobilne telefonije, ova kompanija u proteklom kvartalu dobila je 5 miliona pretplatnika više nego u prethodnom, što znači da Telenor sada ima 150 miliona pretplatnika na 11 tržišta.

Leave a Reply