IT

Testiranje za prijem na univerzitete u SAD od 26. januara u Beogradu

Ministar za telekomunikacije i informaciono društvo u Vladi Republike Srbije Jasna Matić i ambasador SAD u Srbiji Meri Vorlik otvorile su danas novu kancelariju Međunarodnog akademskog centra u Dečanskoj ulici u Beogradu.

Matić je tom prilikom podsetila na to da Međunarodni akademski centar, koji je osnovan 2004. godine, pruža savetodavne usluge učenicima koji žele dalje usavršavanje u SAD, pri čemu ih priprema za testove i administrira ispite neophodne za prijem na univerzitete u toj zemlji.

Prema njenim rečima, ovaj centar će od 26. januara proširiti svoje usluge otvaranjem prvog Prometrik akademskog i profesionalnog centra za testiranje u Srbiji, u kojem će pomenute testove moći da polažu građani naše zemlje i susednih zemalja.

Ona je istakla da je obrazovanje ključno za konkurentnost i prosperitet svake zemlje, a pre svega Srbije, koja je prošla kroz težak period.

Prema njenoj oceni, obrazovanje za današnje generacije treba da bude takvo da mladima omogući da nađu svoje mesto na globalnom tržištu radne snage i da se takmiče sa kolegama iz celog sveta.

Matić je ukazala na važnost obezbeđivanja međunarodnih sertifikata koje ovaj centar omogućava i izrazila nadu da će mladi ljudi u Srbiji sebi otvoriti šansu da studiraju u inostranstvu i da usavrše svoja znanja.

Vorlik je ukazala na to da pomenuti centar radi na poboljšanju međusobnog razumevanja Srbije i SAD i dodala da je prošle akademske godine više od 1.000 studenata iz Srbije pohađalo fakultete u SAD.

Leave a Reply