IT

ThinkPad X1 Carbon najlakši 14 inčni Ultrabook na svetu

Kompanija Lenovo kao predvodnik na području persolanog računarstva najavila je na sajmu CES 2014  nove dodatke svom proizvodnom portfelju, a među najistaknutijima je  treća generaciju ThinkPad X1 Carbon prenosnika, kao najlakši 14-inčni ultrabook na svetu.

Peter Hortensius, SVP i predsednik, Think Business Group, Lenovo izjavio je da ThinkPad X1 Carbon pruža neverovatno korisničko iskustvo s najboljim profesionalnim ekranom i novim interaktivnim metodama, te predstavlja još jedan korak na PC plus putovanju kompanije Lenovo.

lenovo-laptop-thinkpad-x1-carbon

Novi  X1 Carbon je beskompromisno lagan, težine samo 1,27 kg, a gotovo je neuništiv. Najlakši 14-inčni Ultrabook na svetu ima svu snagu i izdržljivost potrebnu modernom profesionalcu. Istog porekla kao avioni i trkački automobili, X1 Carbon izrađen je od karbonskih vlakana koji teži manje od magnezijuma i aluminijuma ali je jači od oba.

Ugled X1 proizvoda vezan je za pomeranje granica, i u dizajnu i u mogućnosti korišćenja, a novi X1 Carbon nije izuzetak. Zahvaljujući tehnologiji koja je čitavu generaciju ispred  vremena, zapravo preuzima način na koji korisnici rade. Novi X1 Carbon ima Adaptive Keyboard koja se dinamično prilagođava na osnovu softvera ili aplikacija korišćenih kako bi se naglasili najvažniji tasteri.  Novi ultrabook takođe integriše kontrolu glasom i pokretom, omogućujući korisnicima interakciju s njihovim računarima na moderan način.

lenovo-laptop-thinkpad-x1-carbon-2-front-1

Novi X1 Carbon korisnicima takođe poboljšava iskustvo gledanja i (upravljanja) dodirom. Novi ColorBurst Display pruža oštrije, jasnije slike s većom rezolucijom, te boljim uglovima gledanja za vrhunsko vizuelno iskustvo, bilo da korisnici gledaju film ili pripremaju prezentacije. Za korisnike koji su u pokretu, novi X1 Carbon koristi Rapid Charge tehnologiju, omogućujući 80-postotno punjenje za manje od 1 sat. Zajedno s 9-satnim trajanjem baterije (poboljšanje veće od  70% u poređenju s poslednjom generacijom) te opcionalnom ugrađenom podržavanju 4G, novi X1 Carbon pruža mobilnost i povezivost potrebnu korisnicima gde god idu.

lenovo-laptop-thinkpad-x1-carbon-2-front-2

Za korisnike kojima je potrebno poboljšano docking iskustvo na tankom i laganom uređaju, novi X1 Carbon koristi OneLink konektor koji eliminiše gomilanje kablova. Ovo omogućava korisnicima napajanje, Gigabit Ethernet i dvostruku potporu ekranu kroz jedan kabl putem ThinkPad OneLink docking reešenja.

Leave a Reply