IT

Tim Brainwave putuje na svetsko finale Imagine Cupa 2009 u Egiptu

Imagine CupU Palati Srbija 21. maja je održano lokalno finale „Imagine Cupa 2009“, najvećeg svetskog takmičenja za studente u upotrebi informacionih tehnologija koje organizuje „Microsoft“.

Od ukupno četiri tima sa univerziteta u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, koji su se takmičili u prestižnoj kategoriji „Dizajn softvera“, tim „Brainwave“ koji čine studenti Mašinskog i Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu dobio je priliku da svoj projekat „People to People Economy“ prikaže na svetskom finalu „Imagine Cupa 2009“, koje će se održati početkom jula u Egiptu.

Tema ovogodišnjeg takmičenja, sedmog po redu, je vođena vizijom sveta u kojem tehnologija pomaže u rešavanju najtežih problema današnjice. Kroz postavljanje teme za ovogodišnji „Imagine Cup“, kompanija „Microsoft“ se uključila u rešavanje osam najvećih problema modernog sveta, definisanih od strane Ujedinjenih Nacija kao United Nations Millenium Development Goals.

„Aktivnim delovanjem na rešavanju globalnih problema, korporacija Microsoft potvrđuje svoju rešenost da pomogne stvaranju jednog boljeg i lepšeg sveta za sve nas i našu decu, i to na način koji najbolje poznajemo – uz pomoć informacionih tehnologija. Studenti iz cele Srbije su inovativnim projektima koje će predstaviti danas dokazali da u Srbiji postoji veliki potencijal, a tehnologija pruža odličan način da oni ostvare svoje potencijale.

Organizovanjem takmičenja kao što je Imagine Cup, Microsoft se trudi da pomogne ovim ambicioznim mladim ljudima u ostvarenju smelih vizija, a dosadašnji uspeh timova iz Srbije potvrđuje da su njihove ideje prepoznate kao kvalitetne i na svetskom nivou“, istakao je Vladan Živanović, generalni direktor Microsofta Srbija otvarajući današnje takmičenje.

Lokalno finale „Imagine Cupa“ podržalo je i ove godine Ministarstvo za omladinu i sport Vlade Republike Srbije.

Za svih osam takmičarskih kategorija „Imagine Cupa 2009“ u Srbiji se prijavilo 663 učesnika, što je skoro dvostruko više nego prošle godine. Ovogodišnje takmičenje je kao generalni sponzor podržao Telekom Srbija, koji je dodelio i posebnu nagradu pod nazivom „Telekom Srbija Mobile Award“ timu nTek koji čine studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu

Svetsko finale „Imagine Cupa 2009“ će biti održano od 3. do 7. jula u Kairu, Egipat, a „Microsoft“ i „Telekom Srbije“ će pokriti troškove puta i smeštaja svih takmičara iz Srbije.

Za dodatne informacije o takmičenju „Imagine Cup 2009“ posetite lokaciju Imagine Cup.

Leave a Reply