Događaji · E-servisi · Internet · IT · Mobilni servisi

TMT.Ventures’08 Zagreb – Okupljanje budućnosti srednjoevropske IT i Internet industrije

28. oktobra u Zagrebu će se održati TMT.Ventures’08 Zagreb, konferencija o IT preduzetništvu i poslovanju u organizaciji lokalnog partnera, udruženja Initium. TMT.Ventures konferencije okupljaju preduzetnike, investitore, te menadžere tehnoloških kompanija srednje i istočne Evrope, a dosad su se održale u Kijevu, Pragu, i Varšavi.

Problem srednje i istočne Evrope je što s obzirom na velik broj malih zemalja nedostaje dialog među stotinama talentovanih pojedinaca. Cilj TMT.Venturesa je da omogući taj dialog i omogući domaćim ekspertima da sa kolegama iz cele Evrope raspravljaju o svojim specifičnim problemima. Veoma je važno za budućnost IT industrije u regiji da se preduzetnicima pokažu uspešni slučajevi i razvoj kompanija, te metode za razvoj vlastitih startupa

Na konferenciji će im se pridružiti i kolege iz SAD-a i Velike Britanije, koji predstavljaju malo drugačiji način poslovanja, npr. imaju vlastite blogove. Ne moramo ni spomenuti da je tržište web projekata na engleskom jeziku najveće te tako većina investitora i traži sledeći velike projekte poput recimo Skype-a, koji je inače razvijen u Estoniji.

Jedan od gostiju zagrebačkog skupa biće i Adeo Rossi, osnivač TheFunded.com. Adeo je jedan od osnivača TheFunded.com, online zajednice preduzetnika za istraživanje i ocenjivanje izvora investicija iz celoga sveta. Adeo je takođe na odboru projekta X Prize, takmičenja koje podstiče radikalne ljudske inovacije. TheFunded je sedmi startup koji je Adeo osnovao ili stvorio. Četiri pređašnja startupa su kupljena, od kojih su tri još u potpunosti aktivna. Poslednja starup kompanija – Game Trust, prodara je Real Networksu (RNWK) krajem 2007.

TMT.Ventures’08 Zagreb okupiće uz gospodina Rossija i druge veoma važne i posebne goste:

• Ludwik Sobolewski, Predsednik izvršnog odbora, Varšavska berza
• Ondrej Bartos, Senior investment director, MCI Managment
• Jonathan Cooper, Managing director, Poteza Ventures
• Davor Hebel, Zamenik direktora, Fidelity Ventures
• Tatjana Zavasu, Investicijski direktor i partner, RSG Capital
• Željko Lukać, CEO, Metronet
• Dan Lupu, Investicijski menadžer, Intel Capital
• Michael Faber, CEO, Web2
• Ante Mamić, Bicro
• Nenad Bakić, osnivač, Moj-Posao.net
• Ilija Studen, osnivač, activeCollab
• Marko Vojković, Adriatica.net
U sklopu konferencije održatće se i takmičenje “7 minuta”. Pet preduzetnika finalista dobiće priliku da predstave svoj projekat u brzinskom sedmominutnom “pitchu” tokom TMT.Ventures’08 Zagreb konferencije.

Projekti koji se mogu prijaviti na takmičenje uključuju područja: mobilnih i internet usluga, e-commerce tehnologija, inovacija u multimediji, tehnologija koje integrišu offline sa onlineom, web 2.0 inovacija, te elektronske inovacija za krajnje korisnike.
Konferenciju organiziraju New Europe Events i lokalni partner, udruženje za promovisanje softverskog i web preduzetništva Initium, zahvaljujući pomoći svojih partnera:
– Varšavska berza i MCI management kao platinasti partneri
– CMS Cameron McKenna I Poteza Ventures kao zlatni partneri
– RSG Capital kao sponzor
– Strateški partneri Bicro, HTTpool, Studentski oglasnik I The Funded
– Medijski partneri Bankier, Biznes.net, BiznesNet.pl, IPO, Inwestycje, Kapitalowy, SEEbiz.eu, Smart-up.eu, Trendomierz.pl I Waluty.com
– u saradnji sa Innowatoriumom i Biznes.net

Više informacija možete naći na web stranici www.tmtevents.eu

Leave a Reply