IT

Toshiba koncept za automatsko sortiranje poštanskih pošiljaka u Pošti Srbije

Milan Krkobabić, generalni direktor Pošte Srbije, ugostio je visoku delegaciju kompanije „Toshiba Corporation”, koju je predvodio Sadao Sekine, potpredsednik kompanije. Tokom ovog susreta razgovaralo se o isporuci koncepcije za automatsko sortiranje poštanskih pošiljaka, ugovoru vrednom 13 miliona evra koji Pošta Srbije finansira iz sopstvenih sredstava, a u primeni je od 14. januara 2013.

toshiba

Reč je najsavremenijoj opremi ovog renomiranog svetskog proizvođača kojom se opremaju regionalni poštanski centri u Beogradu, Novom Sadu i Nišu (u koje je Pošta uložila 46 miliona evra iz sopstvenih izvora), koji će biti u punoj funkciji tokom naredne godine. Istaknuto je da će instalacijom nove opreme, građanima Srbije biti na usluzi kvalitetnija i brža pošta. To se u prvom redu odnosi na pismonosne i paketske usluge.

Ova tehnologija omogućiće da svaka adresa sa pošiljke može biti očitana mašinski. Proizvođači su dobili različite uzorke i obavezni su da stvore mogućnosti očitavanja bilo da je adresa ispisana rukom, ili mašinom, ćiriličnim ili latiničnim pismom. Ukoliko je reč o nepotpunoj adresi, takva pošiljka ide i na dodatni sistem očitavanja, na takozv ano specijalno video-kodiranje.

Istovremeno, na ovom sastanku, razgovaralo se i o eventualnom dolasku Tošiba korporacije u Srbiju i njenim mogućnostima za uključenje u našu privredu.

Leave a Reply