IT

Tradicionalna letnja škola EdIT počela sa radom

EdIT09, letnja škola programiranja ComTrade IT Solutions and Services startovala je u ponedeljak 06.07. u 9h u računarskom centru PMF u Kragujevcu, gde će 17 polaznika uz pomoć svojih mentora i instruktora raditi na razvoju projekta „Java SMS Server“.

Demonstratori koji će polaznicima pomagati da usavrše svoja teorijska znanja i pretvore ih u praksu, su Marko Marinković, Mane Puača i Damir Kovačević.

Među prijavljenim kandidatima bilo je studenata sa različitih fakulteta iz manjih i većih mesta širom Srbije, ali i Crne Gore. Selekcija je obavljena u tri kruga. Prijavljeno je 90 kandidata, a izabrano je 17 polaznika.

Cilj letnje škole programiranja je da polaznike nauči više o životnom ciklusu razvoja softvera, razvoju aplikacija, da polaznici saznaju više o načinu vođenja projekta, o njegovoj realizaciji od početka (pisanja dokumentacije) do kraja (testiranja i implementacije), realizovanju projekta uz pomoć timskog rada, upoznavanje sa najnovijim tehnologijama rada u programskom jeziku Java.

Ovo je prva od dve škole programiranja koje su planirane da se tokom 2009. organizuju u Srbiji. Letnja škola programiranja u Kragujevcu trajaće do 17. jula. Nakon završetka škole, u petak 17.07. biće organizovana svečanost na kojoj će biti uručene diplome.

Druga letnja škola programiranja zakazana je u Beogradu od 20.-31.07.2009.

Sve veći broj prijavljenih polaznika dokaz je da se razvijamo u dobrom pravcu. Timski rad i zdravo okruženje samo su neki od razloga koji stoje iza uspeha letnjih škola, gde je put do rešenja važniji nego samo rešenje. U ComTrade IT Solutions and Services verujemo da na ovaj način uspešno možemo identifikovati individue s velikim potencijalom, te da im možemo pomoći u njihovom usavršavanju na najbolji mogući način.

Leave a Reply