IT

Transcend prepoznat kao jedan od Top 10 brendova na Tajvanu

Nagrada ”Taiwan Top 20 Global Brands” koja se dodeljuje od strane Ministarstva ekonomskih odnosa, dodeljena je 14. septembra, a Transcend je još jednom počastvovan da bude jedan od Top 20 globalnih brendova sa Tajvana. Trenutno, vrednost Transcend brenda je US$ 240 miliona, 13% više u odnosu na prethodnu godinu. Ovo znači da je već šesti put za redom Transcend u Top 20 bendova i prvi put da se Transcend nalazi u Top 10 brendova, što je rezultat efektivnosti skorašnje brend menadžment strategije.

”Počastvovani smo da je Transcend prepoznat kao jedan od Top 10 globalnih brendova sa Tajvana. Raditi posao pod sopstvenim brendom i građenje najboljeg imidža o brendu je bio naš glavni cilj i Transcend će se držati ovih principa kako se bude kretao prema budućnosti zajedno sa ekonomijom Tajvana,” izjavio je Peter Shu, CEO Transcenda.

Sa superiornim kvalitetom i izuzetnom podrškom, Transcend održava ogromni bazu korisnika. U svojoj mreži od 13 kancelarija širom sveta, Transcend ne predstavlja samo visoko diverzifikovano međunarodno preduzeće, nego je takođe i kompanija koja predstavlja brzorastući globalni memorijski brend. U Gartner istraživanjima iz 2009. Na listi najvećih flash proizvođaća na svetu, Transcend je bio na 4. Mestu. Štaviše u Business Week magayzinu 2008 InfoTech 100, na listi top 100 tehnoloških kompanija Transcend je zauzeo o ugledno 62 mesto a u okviru industrije poluprovodnika zauzeo je 7 mesto.

Taiwan Top 20 studija globalnih brendova procenjuje vodeće kompanije sa Tajvana već 8 godina. Metodologija evaluacije brenda koja je korišćena u procenjivanju internacionalnih brendova sa Tajvana je identična kao ona što se koristi u BusinessWeek magazinu”Top 100 Global Brands.” Razvijena od strane Britanske konsultantske kuće Interbrand, ovaj model koristi kombinaciju kvantitativne fiskalne analize i kvalitativnih indikatora u cilju da rangiraju kompanije po celokupnoj vrednosti.

Leave a Reply