IT

Treća Emi nagrada za Ericsson

Na CES-u 2012, kompaniji Ericsson svečano je uručena Emi nagrada za Active Format Description tehnologiju koja omogućava starim analognim televizorima, sa ekranima formata 4:3, da primaju sliku koja će odgovarati originalnom prikazu čak i kada je program sniman u wide formatu (16:9).

Active Format Description tehnologija i sistem prijema slike kreirani su kako bi kablovski operatori bili u mogućnosti da ponude svoje digitalne servise ne samo korisnicima HD televizora sa wide ekranima već i onim sa starijim modelima.

Per Borgklint, podpredsednik i direktor Business Unit Multimedija sektora u Ericssonu rekao je: “Bez ove tehnologije 70 miliona domaćinstava u SAD-u koja koriste analogne televizore ne bi bili u stanju da prime kompletnu sliku, odnosno onakvu kakva je kreirana u originalu. Mi smo veoma ponosni da je Nacionalna akademija za televizijsku umetnost i nauku prepoznala naše napore u ovom segmentu. Ova nagrada predstavlja našu posvećenost u širenju digitalne televizije u celom svetu.”

Ovo je treća Emi nagrada koju je dobila kompanija Ericsson za razvoj digitalne televizije. 2007. godine OpenStream Digital Services platforma je prepoznata kao pionir na polju povećanja korišćenja „video na zahtev“ servisa. U 2008. Ericsson je dobio Emi nagradu za kreiranje i implementaciju MPEG-4 Advanced Video Coding (AVC) sistema u domenu HD televizije.

Leave a Reply