IT

U akciji “Cveće za smeće” prikuljeno 1500 kg IT otpada

U Srbji, prvu akciju organizovanog prikupljanja opasnog otpada od grđana, pre svega elektronskog i elektročnog, pokrenuo je grad Pančevo, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, JKP Higijena i JKP Zelenilo Pančevo u saradnji sa BIS IT reciklažnim centrom.

Akcija pod nazivom “Cveće za smeće”, održana je u periodu od 22. aprila do 25. aprila.

Kod parkinga zgrade Gradske uprave Pančevo, JKP Higijena postavljen je veliki kontejner za prikupljanje IT otpada (računare, štampače, skenere, mobilne i fiksne telefone, punjaće za mobilne telefone…) dok su svi gradjani koji donesu svoj otpad, dobili na poklon sadnice Zelenila.

Sa ponosom Vas obaveštavamo da je tokom ove acije prikupljeno čak 1500 kg otpada od gradjana Pančeva i okoline. Donešeno je negde oko 150 kompleta računara i prateće IT opreme. Nekima od učesnika akcije nije bilo teško ni da na svojim biciklama donesu stari računar.

U susret novom setu ekoloških zakona, ovom akcijom, gradska uprava Pančeva je skrenula pažnju, a prevashodno pružila mogućnost svim gradjanima da se odgovorno ponašaju prema svojoj sredini i pritom pripremila gradjane na potencijalo kreiranje reciklažnog dvorišta.

BIS IT reciklažni centar će sav IT otpad prikupljen tokom akcije reciklirati u postrojenju u Omoljici, nedaleko od Pančeva.

Leave a Reply