IT

U akciji “Monca” policija uhapsila članove grupe koja se bavila falsifikovanjem platnih kartica

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su u višemesečnoj akciji „Monca“ policijski službenici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom uhapsili članove organizovane kriminalne grupe koja se tokom 2009. godine bavila falsifikovanjem i zloupotrebnom platnih kartica.

U saopštenju se navodi da su uhapšeni Uroš Jovanović (1985) , Boris Mladenović (1986), Aleksandar Studović (1973), Igor Delić (1978), Bojan Pavić (1989), Petar Melev (1979), Borivoje Milanović (1982) i Miloš Nedeljković (1977) svi iz Sombora.

Kriminalna grupa koju je organizovao Uroš Jovanović, čiji su članovi bili Boris Mladenović, Aleksandar Studović, Igor Delić, Bojan Pavić, Petar Melev, Borivoje Milanović i Miloš Nedeljković, tokom 2009. godine na teritoriji Srbije i zemalja regiona organizovano se bavila falsifikovanjem i zloupotrebom platnih kartica i ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od nekoliko desetina miliona dinara.

Osumnjičeni Jovanović i Milanović su platne kartice izrađivali u iznajmljenom stanu u Beogradu, dok su ostali članovi grupe platne kartice zloupotrebljavali na prodajnim mestima, najčešće u tržnim centrima u Beogradu i Novom Sadu.

Oni su u prodavnicama tehničke robe, nakita i slično kupovali skupu tehničku robu, dragocenosti, a zatim ih ilegalno prodavali.

S obzirom na aktivnosti i međunarodni karakter ove grupe, policijski službenici SBPOK-a, u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom i policijama zemalja u regionu, nastavljaju akciju, dodaje se u saopštenju.

Leave a Reply