IT

U Beogradu predstavljena Microsoftova platforma za objedinjene komunikacije

Predavači iz renomiranih partnerskih kompanija predstavili su poslovnim korisnicima i domaćim IT stručnjacima Microsoftovu Unified Communications platformu

Na ekskluzivnom događaju, održanom 13. maja u zgradi IMEL grupe na Novom Beogradu, oko 60 informatičkih stručnjaka i menadžera istaknutih domaćih kompanija prisustvovalo je prezentaciji najnovije Microsoftove platforme za objedinjene komunikacije.

Unified Communications je koncept koji u jedno korisničko okruženje udružuje sve vidove komunikacije i tako premošćuje prostor između klasične telefonije i računara, omogućujući lakši i brži protok svih tipova informacija, bilo da je u pitanju tekst, glas ili slika, zajednički rad na dokumentima ili aplikacijama, kao i organizovanje i održavanje sastanaka putem Interneta, bez obzira na trenutnu lokaciju korisnika. Osnovu ove platforme čine Microsoftovi proizvodi Office Communications Server 2007 i Office SharePoint Server 2007, a njihove mogućnosti su na praktičnim primerima prikazali odabrani Microsoftovi partneri iz Srbije i Velike Britanije: CPU (www.cpu.co.yu), SAGA (www.saga.co.yu) i K2 (www.k2.com).

Veliko nam je zadovoljstvo što smo korisnicima iz velikih preduzeća uživo demonstrirali prednosti i mogućnosti Microsoftove Unified Communications platforme. Prikazali smo im najvažnije funkcionalnosti Office Communications Servera 2007, kao i njegovih klijentskih aplikacija Office Communicator 2007 i Live Meeting 2007, koje omogućavaju direktnu komunikaciju zaposlenih uz pomoć instant poruka ili organizovanja sastanaka timova koji se nalaze na udaljenim lokacijama, bez obzira na njihov broj.

Pored demonstracije uspostavljanja saradnje između korisnika koji se nalaze na različitim lokacijama putem svih dostupnih kanala komunikacije, predstavili smo i poslovne prednosti koje ovaj proizvod pruža velikim kompanijama, najpre u domenu smanjenja troškova, na primer za službene puteve ili telefonske račune, zatim povećanja produktivnosti zaposlenih i lakše interne komunikacije, kao i bržeg povratka investicije u infrastrukturu, koja ne mora biti velika i može se oslanjati na postojeću informatičku opremu“, rekao je posle ove prezentacije Vladimir Banić, generalni direktor kompanije CPU.

Naši stručnjaci su demonstrirali korišćenje Microsoft Office SharePoint Servera 2007 u radu sa dokumentima u poslovnom okruženju, kroz često korišćene SharePoint funkcionalnosti kao što je rezervisanje dokumenata (CheckIn/CheckOut), rad sa verzijama dokumenata, praćenje radnih procesa (Workflows), i ciljano obaveštavanje (Audience). Korišćenjem SharePoint Servera poslovni procesi i protok dokumentacije kroz kompaniju se mogu značajno ubrzati, što je preduslov za kvalitetno funkcionisanje modernih kompanija“, objasnio je Saša Antić, direktor sektora za Microsoft profesionalne servise u kompaniji Saga.


Skup je ostvario veliki uspeh, sa prosečnom ocenom od 9,11 (na skali od 1 do 10) dobijenom od prisutnih, a veliki broj menadžera velikih domaćih kompanija izrazio je interesovanje za još detaljnije informacije o Microsoftovoj platformi za objedinjene komunikacije. „Veoma smo zadovoljni ovakvim reakcijama na prezentaciju Unified Communications platforme koju smo organizovali, čime smo još jednom potvrdili kvalitet i upotrebljivost naših proizvoda u poslovnoj sferi. To odlično ilustruje primer kompanije Hemofarm, koja je uvođenjem probne verzije rešenja koje smo ovde prikazali uspela da smanji troškove komunikacije između svojih kancelarija u Srbiji i Rusiji na samo deseti deo prvobitnog iznosa“, kaže Jovan Milošević, specijalista za tehnologije u Microsoftovoj kancelariji u Srbiji.

Detaljne informacije o Unified Communications platformi, kao i o pojedinačnim proizvodima koji je sačinjavaju, možete pronaći na Web lokaciji www.microsoft.com/uc

Leave a Reply