IT

U Beogradu punkt za reciklažu elektronskog otpada

Velika ekološka akcija „5.jun- Moj dan“ u organizaciji BCIF, Zelena lista Srbije i Savez izviđača Srbije održaće se usubotu 5. juna u Beogradu. Akcija će se sprovesti na više lokacija na Kalemegdanu gde će deca, njih preko 700 nakreativan i interaktivan način građanima pokazati značaj reciklaže i ukazati na važnost zaštite životne sredine u Srbiji.
BiS Reciklažni centar u okviru akcije „5.jun- Moj dan“ postaviće u periodu od 10h do 15h na ulazu na Kelemegdan „Green point“ punkt gde će građani imati mogućnost da predaju na reciklažu svoj elektronski otpad.Akcija će početi u subotu u 11h časova na Trgu Republike. Nakon otvaranja, učesnici akcije će krenuti u šetnju KnezMihailovom ulicom do Kalemegdana.
Glavne aktivnosti će se realizovati na više lokacija na Kalemegdanu, gde će seu okviru šest punktova (Selekcija otpada, Biodiverzitet, Prirodna staništa, Igra, Pesma i Punkt žonglera) održati po triinteraktivne radionice posvećene ekološkim temama. ArtEko roboti kontejneri – koji imaju mogućnost da „govore“, recycling basket, ekološke tačke žonglera, „Green Point“ punkt za odlaganje elektronskog otpada – samo su neke odaktivnosti koje će se realizovati na Kalemegdanu.
Akcija „5.jun- Moj dan“se realizuje u okviru kampanje Oplaneti se! Recikliraj, koju realizuje mreža ekološkihorganizacija ”Zelena Lista Srbije” i Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) u partnerstvu sa Telenor fondacijom iInstitutom za održive zajednice (ISC) uz finansijsku podršku USAID-a.

One thought on “U Beogradu punkt za reciklažu elektronskog otpada

  1. Svetlana Brukner

    Poslala sam molbu za savet u vezi sa recikliranjem muzickog stuba, videa, mob. telefona, ali bez odgovora. Ne znam ni kome i gde da se obratim. Ako niko ne odgovara, bas i nije neka akcija, a narocito ako traje samo jedan dan u godini.

Leave a Reply