IT

U okviru akcije “Centrala” podneto 11 krivičnih prijava

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici SBPOK-a u okviru policijske akcije “Centrala” podneli Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv 11 osoba zbog osnovane sumnje da su organizovali kriminalnu grupu radi vršenja krivičnih dela računarska prevara i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

U saopštenju se navodi da su osumnjičeni uz krivičnu prijavu privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, koji je nakon saslušanja osumnjičenim organizatorima grupe Jovanu I. i Nikoli I. odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Krivične prijave su podnete protiv organizatora kriminalne grupe suvlasnika preduzeća „Sinet telekom“ iz Beograda Jovana I. i Nikole I, kao i pripadnika kriminalne grupe – Nenada K, Milanke D, Bogdana D, Lidije I, Orla Z, Ane Z, Sima I, svi zaposleni u navedenom preduzeću, kao i Miroslava M. iz Niša i Momira C. iz Novog Sada.

Pripadnici ove kriminalne grupe su od kraja 2009. do septembra 2012. godine, kontinuirano, zloupotrebljavajući računarsku opremu posredstvom posebnih uređaja – SIM boksova, obavljali poslove bypass terminacije međunarodnog telefonskog saobraćaja, korišćenjem VOIP tehnologije na neregistrovanim pripejd mobilnim telefonskim priključcima domaćih mobilnih operatera.

Pripadnici SBPOK-a nastaviće dalji rad u akciji „Centrala“, dodaje se u saopštenju.

Leave a Reply