E-servisi · IT

U Opštini Bački Petrovac započela besplatna informatička obuka za 53 nezaposlene žene

Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova započeo je  u Opštini Bački Petrovac besplatnu informatičku obuku za 53 nezaposlene žene. Ovo je prvi korak u ostvarivanju ideje da se nezaposlenim ženama u  Vojvodini pruži prilika da kroz obuku, prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju lakše pronađu zaposlenje. U oviru ove akcije u AP Vojvodini preko 350 nezaposlenih žena pohađa besplatnu informatičku obuku.

Otvarajući kurs u Bačkom Petrovcu, pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin istakao je da je cilj Izvršnog veća AP Vojvodine ostvarivanje suštinske rodne ravnopravnosti u Pokrajini koja podrazumeva potpunu svest o jednakom položaju žena i muškaraca u svim segmentima društva. Vasin je dodao da se upravo iz tog razloga preduzimaju praktični koraci koji za cilj imaju poboljšanje položaja žena u AP Vojvodini koje su u ovom momentu objektivno u nepovoljnijem položaju u odnosu na muškarce, kako u sferi zapošljavanja, tako i u drugim oblastima.

U cilju poboljšanja položaja žena na tržištu rada i povećanja stepena ravnopravnosti polova u AP Vojvodini, Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova  izradio je  Nacrt programa za podsticanje zapošljavanja i samozapošljavanja žena u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini 2009 – 2011. Ovim Programom se predviđa preduzimanje konkretnih mera, kojima bi se poboljšala ekonomska situacija ranjivih grupa žena na tržištu rada i time postigla i veća ravnopravnost polova u AP Vojvodini.

Leave a Reply