Događaji · IT

U PKS održana berza IT proizvoda za sektor malih i srednjih preduzeća

U Privrednoj komori Srbije 23. mart 2009. godine je organizovana Berza proizvoda informacionih tehnologija za sektor malih i srednjih preduzeća na kojoj se predstavilo 16 informatičkih kompanija.

Zamenik direktora Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva Srbije Nebojša Radinović kazao je na otvaranju da je berza organizovana povodom objavljivanja konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj konkurentnosti i inovativnosti.

– Mala i srednja preduzeće moći će da konkurišu za ukupno 60 miliona dinara u okviru tog programa – naveo je i dodao da je među projektima koji će biti finansirani i uvođenje informacionih sistema. Kako je rečeno na Berzi, rok za prijavljivanje je 6. april, a biće refundirano do 50% troškova projekata započetih u 2009. godini.

Preduzeća će moći da dobiju od 50.000 do 600.000 dinara, a novac će se dodeljivati i za izradu softvera za knjigovodstvo računovodstva, informacione sistema i elektronsko poslovanje.

Pravo da konkurišu imaju preduzeća koja su u poslednje dve godine pozitivno poslovala, a može se konkuristati i sa projektima za pripremu poslovnih planova, standardizaciju, zaštitu na radu, proširenje poslovanja i obuku zaposlenih, naveli su predstavnici Agencije.

Među preduzećima koja su učestvovala na berzi bila je i kompanija MFC Mikrokomerc koja je svim zainteresovanim posetiocima predstavila svoje rešenje za upravljanje dokumentima Spider.Net.

Leave a Reply