IT

U Poreskoj upravi realizovan moderan Call centar

Povodom završetka projekta osnivanja Kontakt centra Poreske uprave Srbije, održana je konferencija za novinare. Tom prilikom direktor Poreske uprave Srbije dr Dragutin Radosavljević je istakao da je ovaj projekat jedan od najvećih projekata koji je urađen u Poreskoj upravi u saradnji i uz podršku Evropske unije, da je finansiran u okviru CARDS program i iz IPA fonda sa 2,7 miliona evra.On je dalje naglasio da poreski obveznici sve potrebne informacije dobijaju preko telefona ili elektronskom poštom što smanjuje troškove poreskim obveznicima. Kontakt centar Poreske uprave Srbije odgovorio je na 34.300 telefonskih poziva i oko pet hiljada elektronskih poruka.

Šef Sektora Delegacije EU Hoze Gomez obraćajući se prisutnima istakao je da cilj projekta unapređenje usluga, transparentnost i jedinstveno postupanje Poreske uprave prema svim poreskim obveznicima, da je Evropska unija do sada realizovala projekat osnivanja obrazovnih centara u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu i da je u toku realizacija projekta unapređenje obrazovanja u Poreskoj upravi i naplate poreza.

Pomoćnik direktora Poreske uprave za obrazovanje i komunikaciju mr Zoran Vasić govoreći o rizicima i izazovima u postojanju i radu Kontakt Centra istakao je da u Kontakt Centru poreski obveznici  mogu da dobiju sve informacije vezane za poreske zakone i postupanje Poreske uprave, da je od početka rada Kontakt Centra došlo do povećanja naplate javnih prihoda. Zoran Vasić je posebno istakao da Kontakt Centar Poreske uprave ne bi tako dobro funkcionisao bez mladih kadrova, koji su uspešno prošli intenzivne obuke u organizaciji Sektora za obrazovanje i komunikaciju Poreske uprave.

Načelnik Kontakt Centra, Dragana Đurišić ukratko je opisala uobičajeni radni dan zaposlenih u Kontakt Centru, istakavši specifičnost tog posla i odgovornost u pružanju usluga poreskim obveznicima. Zahvalila se svima koji su svojim znanjem i iskustvom učestvovali u realizaciji ovog projekta.

Vođa Projekta Mats Grampert, u ime Hjuman Dinamiksa, izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa rukovodstvom Poreske uprave u realizaciji ovog projekta, naglasivši izuzetnu važnost Kontakt Centra kao organizacionog dela Poreske uprave koji ima zadatak da pomogne poreskim obveznicima da otkolne sve nejasnoće vezane za poresku materiju.

Opraštajući se od svojih domaćina, Gospodin Grampert je poželeo uspešan rad Kontakt Centru i Poreskoj upravi u budućnosti.

Leave a Reply