nis-matematika
IT

U prostorijama NIS-a dodeljene nagrade pobednicima Srpske matematičke Olimpijade

U prostorijama komapnije NIS, u Poslovnom centru u Novom Sadu, dodeljene su nagrade učesnicima i pobednicima prve Srpske matematičke olimpijade.

U saradnji sa Društvom matematičara Srbije i Akademijom umetnosti, Srpsku matematičku olimpijadu organizovala je kompanija NIS u nameri da doprinose razvoju prirodnih nauka. Na olimpijadi je učestvovalo 32 najbolje plasirana učenika na republičkom takmičenju, a prvo mesto osvojio je Maksim Stokić, učenik Matematičke gimnazije iz Beograda koji će putovati u Kolumbiju na Svetsku olimpijadu. Nagrade najboljima uručio je zamenik generalnog direktora NIS-a, gospodin Dmitrij Fomenko.

nis-matematika

Komapnija NIS je početkom godine potpisala memorandum o saradnji sa Društvom matematičara Srbije, a predmet ovog memoranduma jeste organizacija i realizacija takmičenja iz matematike na svim nivoima, kao i  Srpske matematičke olimpijade. NIS će u sklopu programa „Olimpijada znanja“ organizovati takmičenja u oblasti fizike i ruskog jezika, a učesnici sve tri olimpijade imaće priliku da učestvuju u NIS Kampusu u Bečićima u avgustu ove godine i steknu znanja od najeminentnijih predavača iz Srbije i Rusjie. Podrška takmičenju je samo jedan deo projekta NIS-a pod nazivom „Energija znanja“, koji obuhvata različite vidove saradnje sa univerzitetima i drugim naučnim institucijama.

Leave a Reply