E-servisi · IT

U Trgovinski sud u Kraljevu uveden AVP sistem

Pomoćnik ministra pravde u Vladi Republike Srbije Dejan Pašić prisustvovao je danas uvođenju Programa za automatsko vođenje predmeta (AVP) u Trgovinski sud u Kraljevu.
Pašić je tom prilikom podsetio na to da je Program razvijen u okviru Projekta reforme sudske uprave trgovinskih sudova Srbije (CCASA), koji finansiraju Ministarstvo pravde Vlade Srbije i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

On je objasnio da ovaj sistem preko interneta omogućava direktan pristup popisu spisa i drugim relevantnim podacima o sudskim predmetima, pri čemu se na taj način unapređuje javnost u radu trgovinskih sudova i dostupnost informacijama o njihovim predmetima.

Pomoćnik ministra je ukazao na to da je cilj uvođenja programa jačanje i modernizacija rada sudske uprave, kao i stvaranje povoljne sredine za strana i domaća ulaganja.

Program za automatsko vođenje predmeta već se koristi u trgovinskim sudovima u Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Zaječaru, Valjevu, Užicu, Pančevu i Zrenjaninu.

Leave a Reply