E-servisi · IT

U Trgovinski sud u Subotici uveden AVP sistem

Pomoćnik ministra pravde u Vladi Republike Srbije Dejan Pašić prisustvovao je danas uvođenju Programa za automatsko vođenje predmeta (AVP) u Trgovinski sud u Subotici.

Pašić je tom prilikom izjavio da je cilj uvođenja AVP-a efikasniji rad trgovinskih sudova u Srbiji, i objasnio da će stranke ubuduće preko interneta imati pristup popisu spisa i drugim relevantnim podacima o sudskim predmetima – kada je podneta tužba, zakazano ročište ili izrađena i iz suda ekspeditovana sudska odluka, o veštačenjima, o prilivu predmeta i drugim informacijama.

On je podsetio na to da je do sada ovakve programe dobilo 12 trgovinskih sudova, i najavio da će do kraja godine automatsko vođenje predmeta biti uvedeno i u ostalim trgovinskim sudovima u Srbiji.

Program AVP razvijen je u okviru Projekta reforme sudske uprave trgovinskih sudova Srbije (CCASA), koji finansiraju Ministarstvo pravde Vlade Srbije i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Cilj uvođenja ovog programa je jačanje i modernizacija rada sudske uprave, unapređenje javnosti u radu trgovinskih sudova, kao i stvaranje povoljne sredine za strana i domaća ulaganja.

Leave a Reply