IT

Učesnice treće generacije F_email projekta dobile diplome koje će im pomoći pri pronalaženju posla

U organizaciji kompanije Cisco Srbija i Cisco Networking Akademije Elektrotehničkog fakulteta, danas su u prostorijama Računskog centra u paviljonu Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, svečano uručene diplomepolaznicama treće grupe CISCO F_email programa.

U okviru ovog besplatnog programa koji ima za cilj da pomogne nezaposlenim ženama da nađu svoj prvi posao, učesnice F_email projekta su u imale priliku da pohađaju treninge iz dve oblasti. Prvi, Soft Skills trening, obuhvata veštine kao što su poslovna komunikacija, pisanje biografije, simulacija intervjua za posao i web marketing. Pored Soft skills treninga, učesnicama je omogućena i obuka iz oblasti informacionih tehnologija – CCNA (Cisco Certified Network Associate) u okviru Discovery kursa, kroz koji su polaznice stekle teorijska i praktična znanja potrebna za dizajn, konfiguraciju i održavanje računarskih mreža, ali i CCNA diplomu, koja je priznata u celom svetu.

“Zadovoljstvo nam je da je i treća generacija Cisco F_email projekta, uspešno završila Soft Skills trening kao i CCNA kurs”, izjavio je Goran Obradović, generalni dirketor kompanije CISCO Srbija. “ Verujemo da će sve učesnice imati priliku da sa ovom diplomom brzo pronađu svoje radno mesto, kao što su to uspele učesnice prethodnih generacija CISCO F_email projekta”

Na ovaj način polaznice F_email programa stiču šansu da se direktno uključe u svet stručnjaka u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i samim tim povećaju svoje mogućnosti zapošljavanja kako u Srbiji, tako i u celom svetu.
Pokrenut u martu 2007. godine F_email projekat nastao je sa namerom da nezaposlenim ženama ponudi mogućnost profesionalne preorijentacije obezbeđujući besplatan Cisco CCNA kurs i soft skills treninge.

Osnovni cilj ovog projekta je u skladu sa dugoročnom strategijom kompanije Cisco® da kontinuirano ulaže u obrazovanje žena i podstiče povećanje broja zaposlenih žena u oblasti nauke i informacionih tehnologija. Prva generacija F_email polaznica je sada zaposlena u kompanijama kao što su Saga, IBM, Telefonija, RRC, SBB i mnogim drugim.

“Sve učesnice treće generacije CISCO F_email projekta su iskazale veoma velikuzainteresovanost, ali i entuzijazam prilikom polaganja potrebnih ispita za dobijanje CCNA diplome”, izjavio je Mladen Koprivica ispred Cisco Networking Akademije ETF-a, coordinator projekta. “Sa znanjem i iskustvom stečenim kroz prethodnih osam meseci, učesnice će povećati šanse da se zaposle u nekoj od mnogih računarskih i telekomunikacionih kompanija kako u Srbiji tako i u svetu, a mi verujemo da će ga brzo pronaći.”

I ove godine je priliku da besplatno pohađa ovaj program, kao i šansu da konkuriše za posao u nekoj od Cisco-vih partnerskih kompanija, dobila treća grupa koju sačinjava 16 odabranih nezaposlenih žena – kako devojaka na početku karijere, tako i žena koje žele da promene oblast delovanja. Prethodno iskustvo u radu u domenu informacionih tehnologija se od polaznica nije očekivalo, ali je obavezno osnovno znanje rada na računaru. Kandidatkinje su takođe uspešno položile i test iz stručnog engleskog jezika.

Leave a Reply