IT

“Učimo sa Evropom” uz podršku Telekoma Srbija a.d.

Grupa od 20 studenata, čiji su eseji pobedili na nagradnom konkursu „Učimo sa Evropom“, danas odlaze u dvodnevnu posetu Briselu kako bi se upoznali sa funkcionisanjem evropskih institucija.

Projekat „Učimo sa Evropom“ bio je otvoren u oktobru ove godine za sve članove studentskih parlamenata širom Srbije. Zadatak kandidata bio je da napišu esej na temu „Značaj Narodne skupštine Srbije u procesu evropskih integracija“, a cilj celog projekta jeste da nagrađeni studenti prenesu stečena iskustva svojim vršnjacima i primene ih u radu studentskih parlamenata.

Na inicijativu Predsednice Narodne skupštine Srbije, Telekom Srbija a.d. je podržao ovaj projekat, prepoznavši njegov značaj i doseg u približavanju evropskih vrednosti studentskoj populaciji u Srbiji. Pored Telekoma Srbija, ovaj projekat su podržali i Ministarstvo prosvete, Privredna komora Srbije i Delegacija Evropske unije u Srbiji. „Telekom Srbija ima dugu tradiciju saradnje i ulaganja u mlade i obrazovanje. Ovaj projekat je način da mnoge projekte podrške mladima, koje Telekom Srbija organizuje u saradnji sa edukativnim ustanovama, usmerimo ka procesu integracije Srbije u EU“, istakla je Milica Marković, Direktor Sektora za PR Telekoma srbija a.d.

U žiriju, koji su činili Ministar prosvete, Žarko Obradović, Predsednik Privredne komore Srbije, Miloš Bugarin, Predsednica Narodne skupštine Srbije, Slavica Đukić – Dejanović, Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Vensan Dežer, Telekom Srbija a.d. je imao i svog predstavnika – Anu Pavlović, dvadesetpetogodišnju devojku iz Vladičinog Hana, koja je sa uspehom stekla zvanje mastera na Kraljevskom institutu za evropske studije u Saragosi uz pomoć Telekoma Srbija a.d. Ana je slepa, što je nije omelo u nameri da postane jedan od stručnjaka u svojoj oblasti. Ona danas radi na Pravnom fakultetu u Beogradu i uspešno i vrlo samostalno obavlja svoje poslovne obaveze. Kao kompanija posvećena ljudskim vrednostima, Telekom Srbija a.d. ulaže napore da se osobe sa invaliditetom uključe u sve društvene tokove. Zato je Ana izabrana da bude predstavnik kompanije Telekom Srbija a.d. u ovom projektu jer, osim toga što je vrstan pravnik, poznaje oblast evropskog prava i može da prenese studentima svoja iskustva iz Evrope.

„Naša velika želja da postanemo deo Evropske Unije iziskuje poznavanje rada i funkcionisanje evropskih institucija. Velika je važnost da se mladi ljudi upoznaju sa radom evropskih institucija u šta sam imala prilike i sama da se uverim prilikom studiranja na master studijama u Španiji zahvaljujući podršci kompanije Telekom Srbija i Pravnog fakulteta u Beogradu na kome danas radim. Našim studentima želim lep provod i boravak u Briselu sa puno poznanstava i kontakata, da saznaju sve što ih interesuje i da se vrate sa puno novih ideja da zajedno krenemo u budućnost“, izjavila je Ana Pavlović.

Leave a Reply