Događaji · IT

Ulaz u gimnaziju elektronskom karticom

Pokrajinski sekretar za obrazovanje i kulturu dr Zoltan Jegeš, pustio je u rad elektronsku kapiju u Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu, čime je promovisan početak rada novog modularnog sistema kod nas.

Elektronska kapija u školama je pokrajinski pilot projekat za podizanje nivoa bezbednosti učenika u školama koji kontroliše i onemogućava nedozvoljene ulaske u školsko dvorište. Osim kontrolisanja ulazaka u školu, svrha kapije je i da se uvede evidencija ulazaka đaka, a roditeljima bi se slale poruke sa obaveštenjem da njihova deca nisu došla u školu ili da su je napustila ranije.

17_jun_kapija_u_gimnaziji_jjz

Kapija, koja podrazumeva sofisticiranu tehnologiju ima senzore za očitavanje elektronskih kartica, što znači da će u školu moći da uđu samo oni koji imaju kartice, a to su đaci i zaposleni, dok će ostali u Gimnaziju moći da uđu samo ako pozvone na video interfonu.
Projekat je u potpunosti finansirao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i kulturu i vrednost kapije iznosi milion dinara, dok je izvođač radova Republički zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

Leave a Reply