IT

Unapređenje regionalne saradnje u oblasti IT tehnologija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Crne Gore i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović i ministar za informaciono društvo Makedonije Ivo Ivanovski potpisali su danas u Budvi Sporazum o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Ljajić je nakon potpisivanja tog dokumenta naveo da on predviđa unapređenje trilateralne saradnje u oblastima telekomunikacija i informatičkog društva, kao i stvaranje uslova za investicije i zajednička ulaganja u projekte od uzajamnog interesa.

internet

On je istakao da će taj trilateralni međudržavni sporazum doprineti unapređenju regionalne saradnje u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, ali i omogućiti zajednički nastup zemalja potpisnica na trećim tržištima.

Potpredsednik Vlade je napomenuo da sporazum ima za cilj podsticanje razmene iskustava i znanja u ovoj oblasti, što će Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji olakšati ispunjavanje obaveza u pregovaračkom procesu za članstvo u EU.

Prema njegovim rečima, sporazum tri države otvara prostor srpskim IT kompanijama, koje su lideri u regionu u toj oblasti, za dodatni pristup tržištima Makedonije i Crne Gore.

Leave a Reply