tajni_podaci
IT

Unapređenje zaštite tajnih podataka na nacionalnom i regionalnom planu

Direktor Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka Goran Matić i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović otvorili su danas petodnevni seminar za menadžere bezbednosti.

Božović je naveo da su seminar organizovali pomenuta kancelarija i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, i izrazio uverenje da će ova obuka doprineti daljem unapređenju sistema zaštite tajnih podataka na nacionalnom i regionalnom planu.

tajni_podaci

On je istakao da su edukativni programi ovog tipa posebno značajni ako se ima u vidu potreba da oni koji neposredno rade sa tajnim podacima na adekvatan način budu upoznati sa merama zaštite, bezbednosnim procedurama i i standardima u ovoj oblasti.

Seminar pohađaju predstavnici Uprave kriminalističke policije i Odeljenja za bezbednost Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Srbije, Kriminalističko-policijske akademije, Uprave za sprečavanje pranja novca Ministarstva finansija, Bezbednosno-informativne agencije, Vojske Srbije, kao i predstavnici vojske i policije Crne Gore.

Prisutne su pozdravili i predavači ovog seminara, pukovnik u penziji Pomorske pešadije SAD Džejms Haukroft i analitičar Regionalnog centra za obuku iz obaveštajnog rada ogranaka za obuku Evropske i Afričke komande Oružanih snaga SAD Džejson Džons, navodi se u saopštenju Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka.

Leave a Reply