IT

Upoznajte “3 Heroes Studio”­ novu srpsku gejming kompaniju

3 Heroes Studio je nova kompanija u domaćoj gejming industriji, otvorena u februaru ove godine uz pomoć Poslovno tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta (BITF) u Beogradu. Otvaranje nezavisnog (indie) studija bilo je ostvarenje dečačkog sna za njegove osnivače, a BITF  je obezbedio prostorije i pomoć u računovodstvenim i pravnim poslovima. I tako je stvoren 3 Heroes Studio.  Sam izbor imena, međutim, nije prošao bez poteškoća.

 

-Posto, nikako nismo mogli da se dogovorimo oko imena ja sam u nekom trenutku rekao da ću kompaniju nazvati ”čapa studio”. Nazovem je ”čapa studio”, stavim logo šape i gotovo!-priseća se Strahinja Milenković jedan od osnivača studija.

Na kraju, izbor je pao na 3 Heroes Studio, prvenstveno zato što je studio prvobitno brojao trojicu članova. Osnovna vizija osnivača,  ostala je ista- kreirati video igrice kako za „obične ljude“ tako i za ozbiljne gejmere.

 

Nakon nekoliko meseci mukotrpnog rada, 3 Heroes Studio se sprema da izbaci svoju prvu video igru za socijalne platforme. Inspirisani poznatim naučnicima poput Nikole Tesle i Alberta Anštajna, kao i neizmernom ljubavlju jednog od programera prema matematici, nastao je ”Math Scientist”.

 

Math Scientist je u isto vreme i zabavna i edukativna igra bazirana na match-three principu. Od igrača se traži da spoje tri identična broja kako bi dobili poene neophodne za pobedu. Određeni nivoi sadrže i jednostavne jednačine koje ce igrači morati da reše ukoliko žele da pređu na idući nivo. Osim zagarantovano dobre zabave,  ove igra ima i zanimljivu nuspojavu. Naime, igra pomaže deci da nauče matematiku te im ovaj predmet ni u školi ne predstavlja bauk.

 

-Kada sam testirao igru sa decom iz komšiluka primetio sam da uz nju uče sabiranje. Jedan od dečaka, otišao je sutradan u školu i rekao učiteljici: Učiteljice, jel znate da tri devetke daju 27? Još nisu stigli do dvocifrenih brojeva u gradivu i bio je ponosan jer zna nešto sto učiteljica ”ne zna”- objašnjava Nemanja Tojagić, CEO kompanije.

 

Igra je rađena pomoću Unity 3D engina i trenutno je u fazi zatvorenog beta testiranja. Izlazak igre očekuje se krajem godine kada ćete moci da je pronađete u facebook aplikacijama.

 

Pored kreiranja video igara, ”heroji” se bave i outsorsing-om i razvojem drugog softvera za svoje klijente kao i 3D modelovanjem i vizualizacijama. U budućnosti 3 Heroes Studio planira da se posveti, kreiranju igara za android kao i iOS platforme.

Leave a Reply