IT

Uputstvo za polaganje Microsoft ispita u Pearson VUE testing centru

Kao što smo već objavili, kompanija Microsoft je objavila da će se od 4. septembra 2014. godine, u Pearson VUE testing centrima moći polagati Microsoft sertifikacioni ispiti. Kandidati koji žele da polažu Microsoft sertifikacione ispite, imaće priliku da do ove nove godine izaberu da li će polaganje zakazati u Prometric ili Pearson VUE testing centru. Od 01. januara 2015. godine, Microsoft prekida saradnju sa Prometric test centrom i Pearson Vue test centar će postati jednini zvanični test centar koji će isporučivati Microsoft ispite.

Kreiranje MCP profila

Svi kandidati koji planiraju da zakažu prvo polaganje Microsoft ispita u Pearson Vue ovlašćenom test centru moraju imati prethodno kreiran MCP profil na Microsoft.com/learning (http://www.microsoft.com/learning). Naručivanje i zakazivanje ispita može se obaviti onlajn putem Pearson Vue sajta (http://pearsonvue.com/vouchers) ili direktno pozivanjem ovlašćenog Pearson Vue test centar.

Uputstvo za kreiranje i podešavanje MCP naloga, možete pogledati na sajtu www.smart.rsUputstvo za MCP nalog.

Ispiti koji se mogu polagati

Kao i u Prometric, tako i u Pearson VUE testing centrima moći ćete da polažete Microsoft Certification Professional (MCP) i Microsoft Technology Associate (MTA) ispite. Microsoft Office Specialist (MOS) i akademski MTA ispiti će se i dalje polagati samo kroz Certiport.

pearson vue

Imate Prometric vaučer za polaganje

Za sve one koji već imaju Prometric vaučer za polaganje naručen pre 4. septembra 2014. godine, mogu biti iskorišćeni za polaganje ili u Pearson VUE ili u Prometric test centru. Jedino ograničenje je da budu vremenski iskorišćeni do 31. decembra 2014. godine.

Prometric vaučeri koji su naručeni u periodu od 4. septembra 2014. godine do 31. decembra 2014. godine, biće validni samo do 31. decembra 2014. godine i do tada mogu da se iskoriste samo u Prometric testing centru.

Svi Prometric vaučeri koji su neiskorišćeni i validni, a da nisu istekli, moći će se iskoristiti za zakazivanje ispita u Pearson VUE test centru i nakon 31. decembra 2014. godine.

Više o Pearson VUE test centru

Pearson VUE (www.pearsonvue.com) testing centar omogućava testiranje za informacione tehnologije, akademske, državne i profesionalne testing programe širom sveta. Pearson VUE obezbeđuje kompletnu ponudu usluga testiranja kroz sigurnu mrežu testnih centara u 175 zemalja. Najpoznatiji programi su svakako: CISCO, Adobe, Simens, Citrix, Novell, IBM, Oracle, SAP, Red Hat, CompTIA, Linux Professional Institute… Kompanija Smart d.o.o. iz Novog Sada je autorizovani Pearson VUE testing centar u kojem od početka septembra možete polagati i Microsoft ispite. Za više informacija, slobodno nas pozovite na telefon: 021/47-28-200.

Leave a Reply