E-servisi · IT

Uručena računarska oprema okružnim sudovima u Požarevcu i Smederevu

Predstavnici Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije uručili su danas računarsku opremu predstavnicima okružnih sudova u Požarevcu i Smederevu.

Sudovima su uručena 4 servera, 30 računara i 44 uređaja za smeštaj podataka i neprekidno napajanje mrežnih štampača velikog formata i mrežnih kancelarijskih štampača.

Šef kabineta ministra pravde Ivana Marković istakla je tom prilikom da će zahvaljujući donaciji Evropske komisije okružnim sudovima u Srbiji biti isporučeni serveri, personalni računari, kao i štampači i uređaji za neprekidno napajanje, čija vrednost iznosi 420 hiljada evra.

Ona je podsetila na to da je resorno ministarstvo početkom godine realizovalo donaciju Evropske komisije vrednu milion evra, čime su modernizovani računarski sistemi u 92 opštinska suda u Srbiji.

Prema njenim rečima, opremanjem sudova u Srbiji stvaraju se uslovi za njihov efikasniji i transparentniji rad.

Obe donacije Evropske komisije, koje Ministarstvo pravde realizuje zajedno sa Evropskom agencijom za rekonstrukciju, jesu u okviru podrške reforme pravosudnog sistema Srbije. Mi ćemo se truditi da opremimo sve pravosudne organe u zemlji tako da imaju sve uslove da rade brzo, efikasno i transparentno, naglasila je Marković.

Predsednik Okružnog suda u Požarevcu Svetlana Gaco najavila je da će računare dobiti sve sudije i pomoćnici, i ocenila da je donacija značajna jer će stranke brže dolaziti do potrebnih informacija.

Računarskom opremom koja je danas donirana moći će umnogome da se zadovolje potrebe ovog suda, što će doprineti boljem, uspešnijem i kvalitetnijem radu, ukazala je Gaco.

Leave a Reply