E-servisi · IT

Uručena računarska oprema opštinskim sudovima u Beogradu

Pomoćnici ministra pravde u Vladi Republike Srbije Dejan Pašić i Slobodan Homen predali su danas predsednicima Trećeg, Četvrtog i Petog opštinskog suda u Beogradu računarsku opremu iz donacije Evropske komisije.

Pešić je nakon uručenja opreme Petom opštinskom sudu rekao da je ovom sudu dato na korišćenje 15 računara, 11 štampača, tri multifunkcionalna uređaja, kao i šest mrežnih štampača.

Na ovaj način Ministarstvo pravde pruža snažnu podršku reformi pravosuđa u smislu dalje automatizacije, istakao je on i naveo da je danas i Trećem i Četvrtom opštinskom sudu u Beogradu predat na korišćenje isti broj računara i štampača.

Prema njegovim rečima, akcija bi trebalo da traje do početka februara, pri čemu su predstavnici Ministarstva do sada obišli i uručili računarsku opremu u dve trećine sudova u Srbiji.

Predsednik Petog opštinskog suda Milica Popović-Đuričković izrazila je zadovoljstvo zbog donacije i tom prilikom naglasila da kompjuterska oprema izuzetno utiče na efikasnost sudova i na dalje unapređenje rada ovog suda.

Donaciju Evropske komisije sprovela je Evropska agencija za rekonstrukciju u okviru reformi pravosudnog sistema Republike Srbije.

Leave a Reply