Događaji · E-servisi · IT

Uručena računarska oprema Opštinskom sudu u Čačku

Predstavnici Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije uručili su juče Opštinskom sudu u Čačku računarsku opremu iz donacije Evropske komisije.
Opštinski sud dobio je deset računara, devet štampača, šest mrežnih štampača i jedan multifunkcionalni uređaj, a donaciju Evropske komisije sprovela je Evropska agencija za rekonstrukciju (EAR).

Portparol Kancelarije EAR-a u Beogradu Džon Vajt rekao je tom prilikom da je donacija deo projekta “Podrška reformi pravosudnog sistema Republike Srbije”, koja je započela polovinom decembra prošle godine i biće završena do kraja ove nedelje.

Vajt je podsetio na to da je za 92 suda opšte nadležnosti u Srbiji Evropska agencija za rekonstrukciju obezbedila 753 računara, 620 štampača, 348 mrežnih štampača i 142 multifunkcionalna uređaja za rad zaposlenih, u vrednosti od 953.987,29 evra.

Prema njegovim rečima, EAR je za poslednjih sedam godina uložila približno 70 miliona evra za modernizaciju pravosuđa u Srbiji, a ukupan budžet ove agencije za sve projekte u Srbiji iznosi 1,3 milijarde evra.

Leave a Reply