IT

Uručene nagrade najuspešnijima na konkursu VIP-a

Na Dan studenata, kompanija VIP mobajl je na svečanom prijemu organizovanom u čast finalista projekta “Budi Vip student” uručila priznanja najboljima, ali i nagrade svim studentima koji su učestvovali u finalu. Nagrade je uručio Aleksandar Šperl, predsednik Upravnog odbora kompanije VIP mobajl. Prisutnim studentima obratili su se dr Aleksandra Smiljanić, ministarka za za telekomunikacije i informatičko društvo, članovi žirija Slobodan Laketa, pomoćnik ministra za telekomunikacije i informatičko društvo i Galjina Ognjanov, profesor Ekononomskog fakuleta, kao i Nevenka Žarkić Joksimović, dekan Fakulteta organizacionih nauka. Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo bilo je pokrovitelj ove akcije.

“Zahvaljujem se VIP-u na lepoj akciji, smatram da je najbolja moguća i da će je slediti i druge firme”, rekla je dr Aleksandra Smiljanić i dodala:

“Stručnjaci za informaciono-komunikacione tehnologije traženi su u Srbiji i u svetu. Naše Ministarstvo stipendira doktorske studije u IKT, pa pozivam studente da se prijave na taj konkurs. Prepoznali smo nedostatak profesorskog kadra u ovoj oblasti, pa smo zato inicirali dodelu takvih stipendija”, kazala je Smiljanić.

“Naša zemlja ima problem ‘odliva mozgova’. Smatram da mladi koji su otišli u inostranstvo nisu propala investicija, jer na ovaj ili onaj način pomažu svojoj zemlji, ali je najbolje da ostanu ovde. Zato će naše Ministarstvo stvarati atmosferu da mladi ostaju ovde, a VIP nam u tome može pomoći, zapošljavanjem mladih ljudi i angažovanjem domaćih IT firmi koje se bave proizvodnjom hardvera i softvera”, zaključila je ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo.

Leave a Reply