IT

Uručeni kompjuteri stanovnicima nekadašnjeg nehigijenskog naselja “Gazela”

U organizaciji beogradskog Sekretarijata za socijalnu zaštitu, Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu u saradnji sa firmom „Bit Projekt”, poklonio je pet kompjutera društvenim centrima u novoformiranim naseljima u kojima žive porodice raseljene iz nehigijenskog naselja ispod mosta „Gazela”. Prvi kompjuter uručen je danas mališanima u naselju Makiš. Uručenju donacije prisustvovao je sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić, dekanka Filološkog fakulteta prof. dr Aleksandra Vraneš, kao i predstavnici firme „Bit Projekt”.

Kompjutere će koristiti mališani u naselju kako bi stekli prva informatička znanja i naučili da koriste internet, ali i kako bi imali razonodu tokom zimskog raspusta.

Filološki fakultet već godinu dana sarađuje sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu i učestvuje u edukacijama dece i odraslih u nofovormiranim naseljima. Studenti ovoga fakulteta radili su sa odraslim Romima i Romkinjama u projektu opismenjavanja koji je nedavno završen, a do juna će raditi sa školskom decom i pomagaće im oko gradiva. Filološki fakultet poklonio je i dečje knjige namenjene bibliotekama u društvenim centrima u naseljima Makiš, Kijevo, Varoš, Lipovica i Surčin.

Leave a Reply