IT

Uskoro CMC međunarodna sertifikacija i za IT konsultante

Danas je okončan desetodnevni intenzivni trening „Napredne konsultantske veštine“, koji priprema konsultante za dobijanje međunarodnog sertfikata u oblasti menadžment konsaltinga (CMC Certified Management Consultant). Ovaj trening i sertifikacija, koja je planirana za maj, rezultat su saradnje Udruženja poslovnih konsultanata Srbije UPKS i Udruge poslovnih savjetnika Hrvatske a delimično finansijski podržani od strane BAS EBRD TAM/BAS i GTZ/WBF programa za Srbiju.

Treningu je prisustvovalo 19 poslovnih konsultanata, članova UPKS-a čija se oblast ekspertize kreće od oblasti finansija i menadžmenta preko marketinga i komunikacije do primene interneta u poslovanju. Spremnost konsultanata da investiraju u svoj profesionalni razvoj doprineće unapređenju poslovanja u Srbiji kroz kvalitetnije usluge koje se pružaju klijentima.

Budući CMC konsultanti

CMC sertifikat je znak međunarodnog standarda kvaliteta za individualne poslovne konsultante a sprovodi se po metodologiji Međunarodnog saveta nacionalnih udruženja poslovnih konsultanata ICMCI (The International Council of Management Consulting Institutes www.icmci.org). CMC se dodeljuje onim poslovnim konsultantima koji zadovoljavaju visoke standarde obrazovanja, iskustva, kompetentnosti i profesionalizma. ICMCI CMC sertifikat potpisuje predsednik ICMCI čime se potvrđuje njegova vrednost u svim zemljama članicama ICMCI (do sada preko 50 zemalja širom sveta).

Sertifikat se izdaje s važenjem od 3 godine nakon čega je njegovo važenje potrebno produžiti u postupku resertifikacije koji provodi nacionalnu udruženje – član ICMCI. Glavni kriterijum za resertifikaciju je profesionalno obavljanje konsultantskih usluga i kontinuirano profesionalno usavršavanje.

Program sprovođenja CMC sertifikacije u Srbiji pomoći će domaćim konsultantima da postanu konkurentniji na tržištu konsultantskih usluga, a kroz povećanje kapaciteta domaćh konsultanata takođe će unaprediti i poboljšati nivo konsultantskih usluga lokalnim kompanijama.

Leave a Reply