IT

Uskoro elektronsku naplatu karata u JGSP Novi Sad

Posle duže pauze, Gradsko saobraćajno preduzeće Novi Sad, ponovo je pokrenulo postupak javne nabavke sistema za elektronsku naplatu karata, čijim bi uvođenjem Novi Sad bio jedinstven u Srbiji.

Kako za Radio 021 kažu u ovom preduzeću, postupak je u toku, a prikupljanje ponuda trebalo bi da bude završeno početkom oktobra. Na pitanje šta su u Gradskom saobraćajnom učinili, kako se ne bi desilo da ova nabavka ponovo propadne, u ovom preduzeću odgovaraju da ne mogu ulaziti u detalje, ali da su uradili sve što zakonska procedura javnih nabavki omogućava.

Gradsko saobraćajno preduzeće je zbog žalbi ponuđača čije ponude nisu prihvaćene, već više puta poništilo postupak nabavke sistema za elektronsku naplatu karata. Primenom ovog sistema u javnom prevozu, bile bi uvedene beskontaktne elektronske karate koje bi se kupovale na kioscima, a putnici bi u skladu sa svojim potrebama dobili mogućnost izbora velikog broja tarifnih paketa. Broj vožnji za određenu relaciju mogao bi se kombinovati sa brojem linija ili elektronskom kupovinom pojedinačnih karata.

Nakon toga, u planu je postavljanje elektronskih displeja, kojima bi se putnici u autobusima i na stanicama, obaveštavali o vremenu dolaska i polaska vozila gradskog prevoznika

Leave a Reply