IT

Uspesi učenika na takmičenjima iz prirodnih nauka dokaz kvaliteta srpskog obrazovnog sistema

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović uputio je čestitke učenicima Matematičke i Računarske gimnazije u Beogradu koji su na 41. međunarodnoj olimpijadi iz fizike u Zagrebu postigli izuzetan uspeh i osvojili pet medalja.
Obradović je u razgovoru sa ekipom mladih fizičara iz Srbije, koja je po broju osvojenih medalja na ovom takmičenju prvak Balkana, izrazio zahvalnost što su postizanjem ovog velikog uspeha promovisali kvalitet i vrednost našeg obrazovnog sistema.

Na ovom takmičenju, na kojem su učestvovali predstavnici stotinu zemalja iz celog sveta, srebrnu medalju osvojila je Aleksandra Dimić iz Matematičke gimnazije, a osvajači bronzanih medalja su Aleksandar Vasiljković, Jezdimir Milošević i Dušan Perović iz Matematičke gimnazije i Uglješa Stojanović iz Računarske gimnazije.

U razgovoru sa ministrom prosvete učestvovali su i profesori Mićo Mitrović, Nataša Čaluković i potpredsednik Društva fizičara Ilija Savić.

Uspesi naših učenika na takmičenjima iz fizike, matematike, astronomije, informatike i drugih oblasti u proteklim godinama dokaz su kvaliteta samih učenika, njihovih profesora, društva, ali i obrazovnog sistema, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Leave a Reply