E-servisi · IT

Uspostavljanje digitalnog arhiva i sken-centra u Republičkom geodetskom zavodu

Donatorski ugovor između Norveške državne agencije za katastar i kartografiju i Repuličkog geodetskog zavoda, vredan EUR 750.000 potpisan je 10. septembra i time će se značajno unaprediti implementacija Projekta katastra nepokretnosti

Nastavkom saradnje između Republičkog geodetskog zavoda i Norveške državne agencije za katastar i kartografiju (Statens kartverk) biće obezbeđena sveobuhvatnija i efikasnija usluga građanima.

Donatorski ugovor između Norveške državne agencije za katastar i kartografiju i Repuličkog geodetskog zavoda, vredan EUR 750.000 potpisan je 10. septembra i time će se značajno unaprediti implementacija Projekta katastra nepokretnosti. Novi jednogodišnji ugovor podržava i uspostavljanje digitalnog arhiva i sken centra u Republičkom geodetskom zavodu, što će dovesti do bržeg završetka izrade katastra u Srbiji.

Predstavnici Vlade Republike Srbije, Norveške državne agencije za katastar i kartografiju i Republičkog geodetskog zavoda razgovarali su i o implementaciji potpisanog ugovora, koji bi trebalo da dodatno unapredi poslovne procese u Republičkom geodetskom zavodu, ali i da građanima Srbije obezbedi sveobuhvatniju i efikasniju uslugu.

„Ova donacija ima za cilj evropske integracije i usklađivanja sa standardima Evropske unije o harmonizaciji i integraciji geografskih informacija, kroz unapređenje kapaciteta uspostavljanja geografskih informacija“, rekao je direktor Republičkog geodetskog zavoda, Nenad Tesla.

Državni sekretar u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, Vladimir Jovanović, istakao je značaj ovakvih projekata i rekao da se nada da će nastavak saradnje sa Norveškom državnom agencijom obezbediti bolje i efikasnije servise za građane i druge korisnike usluga Repuličkog geodetskog zavoda.

Leave a Reply