IT

Ušteda energije od preko 12 miliona evra uz primenu novih transformatora

Kompanija ABS Holdings, najveća srpska kompanija u oblasti energetike, predstavila je na Sajmu tehnike dva nova revolucionarna proizvoda – transformatori koji štedi energiju i sistem relejne zaštite PC 210. Ovi proizvodi će se uskoro naći u upotrebi na tržištima Srbije, Rusije i EU.

“ABS Holdings ostaje lider i glavni inovator u oblasti energetike u Srbiji” izjavio je ovim povodom direktor ABS Beograd Zoran Radosavljević, dodavši da se “ovim proizvodima podiže tehnološki nivo celokupnog sektora energetike u Srbiji, što će ga činiti konkurentnim sa onima u regionu i EU”.

Transformatori koji štede energiju, proizvod ABS Minel Trafo, su transformatori koji, za razliku od postojećih, imaju za 25 odsto niže gubitke, odnosno za 50 odsto manje gubitke praznog hoda. Rezultati ovakvog rada su manji utrošak energije, duži životni vek trafoa i manja buka i zagrevanje okoline. Reč je o proizvodu koji bi, ukoliko bi se primenjivao u energetskim postrojenjima u Srbiji, mogao na godišnjem nivu da uštedi energiju u vrednosti od više od 12 miliona evra! Upotrebom novih transformatora uštedelo bi se 20 megavata električne energije, odnosno jedna elektrana od 20 MV svake godine.

ABS Holdings je međunarodna grupa kompanija koja se bavi proizvodnjom energetske opreme, električnih podstanica, izgradnjom energetskih postrojenja i pružanjem kompletnih rešenja po sistemu “ključ u ruke”. ABS Holdings posluje u Evropi, Rusiji, Kini, Dubaiju i bivšim republikama Sovjetskog saveza, sa godišnjim prometom od preko 500 miliona dolara i više od 5.000 zaposlenih.

Leave a Reply