E-servisi · IT

Usvajanje zakona o elektronskoj trgovini početkom sledeće godine

Državni sekretar Ministarstva trgovine i usluga Vlade Republike Srbije Ljubiša Dimitrijević izjavio je danas da se zakon o elektronskoj trgovini nalazi u skupštinskoj proceduri i da se njegovo usvajanje očekuje početkom sledeće godine.
Dimitrijević je na skupu “Šta donosi zakon o elektronskoj trgovini” ukazao na to da će usvajanje tog dokumenta biti od značaja za proces približavanja Srbije EU, i dodao da će to omogućiti kontakte između poslovnih partnera i korisnika usluga.

Govoreći o tome kako sada izgleda trgovina preko interneta, on je naveo da je ukupan procenat stanovništva koji koristi internet i dalje nizak, ali i da beleži stalni porast.

Takođe, Dimitrijević je izrazio očekivanje da će usvajanje ovog zakona, pored Zakona o elektronskom potpisu, koji je usvojen pre pet godina, pružiti mogućnost većem broju korisnika da na ovaj način imaju jeftinije troškove trgovine.

Prema njegovim rečima, zakon o elektronskoj trgovini je prioritetan jer predstavlja jedan od načina da privreda Srbije bude konkurentnija, ali i da pojeftine njeni troškovi.

Učesnici skupa postigli su saglasnost o tome da predlog zakona o elektronskoj trgovini zahteva određene izmene i izrazili očekivanje da će predlaganje amandmana na taj dokument biti uzeto u razmatranje.

One thought on “Usvajanje zakona o elektronskoj trgovini početkom sledeće godine

Leave a Reply