E-servisi · Internet · IT

Uvođenje interneta u sve osnovne i srednje škole na teritoriji Srbije

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović i generalni direktor “Telekoma Srbija” a. d. Branko Radujko potpisali su danas Protokol o saradnji na osnovu kojeg će u sve osnovne i srednje škole na teritoriji Srbije biti uveden internet.

Branko Radujko i Žarko Obradović

Akcijom će biti omogućeno da 1.851 škola u našoj zemlji do sredine naredne godine dobije pristup internetu, a cilj je da se podstakne obrazovanje i poboljša informatička pismenost dece i omladine u Srbiji.

Obradović je na konferenciji za novinare, održanoj u Vladi Srbije nakon potpisivanja protokola, rekao da će “Telekom Srbija” školama omogućiti plaćanje jednog priključka za pristup internetu u narednih pet godina, i to po simboličnoj ceni od jednog dinara mesečno, što znači da će Ministarstvo prosvete ta usluga mesečno koštati 1.851 dinar.

Prema njegovim rečima, sve škole u Srbiji će zahvaljujući tome biti povezane u jedan sistem, protok informacija biće neuporedivo brži, što će istovremeno doprineti i povećanju informatičke pismenosti učenika.

Ministar je najavio da će se u širu akciju uključiti i predsednik Srbije Boris Tadić, i ocenio da bi to trebalo da prate i drugi pojedinci i firme, sa ciljem da se ulaže u obrazovanje i da škole dobiju računare i svu neophodnu opremu za uspešan rad.

Radujko je rekao da su aktivnosti i poslovna politika “Telekoma Srbija”, osim razvoja poslovanja, usmereni i na ulaganje u društvo, i podsetio na to da je u prethodnom periodu ta kompanija podržavala sport, kulturu i obrazovanje.

On je najavio i da će ulaganje u znanje biti najznačajniji društveni doprinos te kompanije u narednom periodu.

Leave a Reply