IT

Uvođenje „pametnih tabli“ u rad sa decom predškolskog uzrasta

Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Ljubiša Antonijević uručio je danas objektu „Oraščić” Predškolske ustanove „Rakovica“ prvu „pametnu tablu“, zahvaljujući kojoj će deca na zabavan način usvajati nova znanja i razvijati kreativnost.

Antonijević je istakao da je resorno ministarstvo dobilo donaciju u vidu deset školskih interaktivnih tabli od privredne organizacije „Sita“, firme „Comutel“ i privatne osnovne škole „Bejza“, kako bi se predškolskim ustanovama i osnovnim školama pružila pomoć u tehničkom opremanju školskog prostora, u cilju razvoja i unapređenja obrazovno-vaspitnog procesa.

pametna tabla

On je naglasio da će interaktivne table, koje će biti dodeljene predškolskim ustanovama i osnovnim školama u Srbiji, biti korišćene isključivo u nastavne svrhe.

Cilj ove akcije, kako je objasnio, jeste povećanje obuhvata dece predškolskim pripremnim programom, kao i unapređenje kvaliteta organizacije obrazovno-vaspitnih ustanova.

Antonijević je potvrdio da je u planu i izgradnja novih objekata kako bi se smanjile liste čekanja za upis dece u predškolske ustanove, i uputio poziv lokalnim samoupravama da svaki adekvatan prazan prostor kojim raspolažu opreme za tu namenu.

Leave a Reply