IT

Veliko interesovanje za Microsoft Server Virtualization

31. maja, održano je besplatno predavanje na temu Implementing in Microsoft Server Virtualization u školi kompjutera “Smart”. U okviru dvočasovnog predavanja Božidar Radosavljević – Microsoft Certified Trainer, MCITP Enterprise Administrator, je prezentovao aktuelnu temu u IT industriji a to je Virtualizacija, prednosti virtualnog okruženja, preduslove za virtualizaciju, šta se sve to može virtualizovati, šta su virtualne mašine, a šta diskovi…

Tokom predavanja, Radosavljević je prezentovao detaljan uvid u gradivo MCP kursa 10215A Implementing and Managing Microsoft Server Virtualization, koji pokriva oblasti konfiguracije HyperV Servera, njegovih mogućnosti i prednosti u doprinosu boljem funkcionisanju infrastrukture.

S obzirom da je broj mesta na predavanju bio ograničen, a interesovanje veliko, organizovaćemo još jedno besplatno predavanje na ovu temu već sledeće nedelje, u petak 8. juna.

Kurs 10215A Implementing and Managing Microsoft Server Virtualization je potreban za sticanje MCTS Windows Server 2008 R2, Server Virtualization sertifikacije. Kompletan kurs će se održati od 18. do 29. juna u Smart-u u večernjem terminu od 19:30 do 22:45h.

Leave a Reply