IT · Mobile

Veliko povećanje broja korisnika mobilnih u Crnoj Gori

Prema podacima Agencije za telekomunikacije i poštansku delatnost, u Crnoj Gori je na kraju maja bilo preko 1,16 miliona korisnika mobilne telefonije, odnosno 68,4 odsto više nego u istom mesecu prošle godine

Stepen pokrivenosti tržišta mobilne telefonije u Crnoj Gori na kraju maja iznosio je 187,83 odsto. Većina korisnika mobilne telefonije u Crnoj Gori, oko 78,7 odsto ukupnog broja spada u prepaid grupu, dok je ostalih dvedesetak posto korisnika na postpaid usluzi.

Tržišni udeo kompanije Promonte povećan je u maju na 43,39 odsto, m:telov na 23,39, dok je T-Mobileov, u odnosu na april, smanjen na 33,22 odsto. Najviše prepaid korisnika i dalje ima Promonte, 44,17 odsto ukupnog broja. T-Mobile je lider prema broju postpaid korisnika, kojih ima 109,63 hiljada ili 44,37 odsto. U maju je registrovano 90,29 miliona poruka, od čega su oko 48,2 odsto poslali korisnici Promonteove mreže.

Crna Gora spada u zemlje sa ekstremno visokim brojem korisnika mobilne telefonije i regionalni je lider u toj oblasti, sa obzirom na to da je na kraju prošle godine zabeležen stepen pokrivenosti tržišta od 141 odsto, odmah iza Kipra sa tada rekordnih 161 odsto.

Regulatori često podsećaju da je pitanje koliko je prodatih SIM kartica stvarno aktivno, odnosno zaista i korišćeno.

Leave a Reply