IT

“Vip talente” vode pedagozi Akademije Teatra milanske Skale

U okviru ovogodišnjeg, osmog Beogradskog festivala igre, Beogradski festival igre i kompanija Vip mobile organizovaće poseban majstorski kurs za učenike baletskih škola i mlade igrače od 12–18 godina starosti pod nazivom “Vip talenti“, koji će voditi pedagozi Akademije Teatra milanske Skale.

Projektom “Vip talenti” pažnja se fokusira na domaću plesnu zajednicu i razvoj savremene plesne umetnosti u Srbiji, dajući podstrek najmlađim baletskim talentima. Planirano je da se najtalentovanija deca prepoznaju i uključe u visoko kvalitetne obrazovne i praktične radionice, a u cilju njihovog svestranog unapređenja i daljeg usmeravanja na putu profesionalnog bavljenja umetničkom igrom.

Kurs će biti održan od 14. do 20. aprila, u baletskim salama Opere Madlenianum u Zemunu. Budući da je broj polaznika ograničen, selekcija polaznika obaviće se u subotu, 12. marta, u 11 časova u Operi Madlenianum u Beogradu, kao i u petak, 18. marta, u 10 časova u Baletskoj školi u Novom Sadu.

Talentovana deca koja budu izabrana da pohađaju stručni kurs, imaće prilike da sarađuju sa svetski poznatim pedagozima Žoselinom Boseom (Jocelyn Bosser) i Frederikom Olivierijem (Frederic Olivieri), čiji će časovi predstavljati neprocenjivo iskustvo za karijere mladih baletskih igrača. Svi polaznici kursa dobiće i propusnice za ulazak na sve predstave predstojećeg festivala i biće uključeni u paralelne programe manifestacije.

Kompanija Vip mobile je, već četiri godine uzastopno, ekskluzivni pokrovitelj Beogradskog festivala igre. Pored odličnog programa koji svake godine predstavlja, ovo partnerstvo se od ove godine dodatno unapređuje kroz nove projekte i mogućnosti daljeg razvoja savremene plesne umetnosti u Srbiji, usmerene pre svega ka lokalnoj plesnoj zajednici.

Leave a Reply