IT

Virtuelizacija sa NVIDIA SLI Multi OS tehnologijim na HP radnim stanicama u korporaciji Hess

NVIDIA je objavila danas da Hess korporacija, vodeća nezavisna energetska kompanija na svetu, koristi HP Z800 radne stanice opremljene sa  NVIDIA® Quadro® grafičkim procesorima (GPU) i NVIDIA SLI® Multi-OS tehnologiji kako bi smanjili IT troškove sa jedne strane, a pri tom povećali produktivnost za geonaučnike sa druge strane.

Usklađivanjem virtuelizacionih tehnologija iz kompanije NVIDIA, paralelnih i drugih tehnologija, HP Z800 radna stanica donosi ubrzanje i proširivanje koje naftni i gasni profesionalci mogu da u potpunosti iskoriste kako bi odgovorili njihovim najvećim izazovima.

U našem takmičarskom i veoma konkurentnom poslovnom okruženju, štedljiva, fleksibilna, moćna IT rešenja su veoma značajna,” rekao je Jeff Davis, menadžer, za tehničke proračune u kompaniji Hess.  “Trenutno istražujemo kako HP Z800 radna stanica, oslonjena na NVIDIA tehnologije, može da nam pomogne pri budućim istraživanjima.

NVIDIA SLI Multi-OS omogućava kompaniji Hess da pokrene i Microsoft Windows i Red Hat Enterprise Linux simultano na jednoj radnoj stanici.

Korišćenjem Intel virtuelizacione tehnologije za Directed I/O (Intel VT-d) hardversku akceleraciju, SLI Multi-OS dozvoljava kompaniji Hess da direktno dodeli NVIDIA Quadro grafičkim procesorima (GPUs) za virtuelne mašine — vrhunske mogućnosti za grafički intezivne aplikacije.

Parallels Workstation 4.0 Extreme je prvo high-end virtulelizaciono rešenje koje nudi korisnicima usklađene performanse za grafički intezivne aplikacije. Proizvod usklađuje i glavne virtuelizacione tehnologije omogućene od strane NVIDIA i Intel kompanija kako bi dali virtuelne mašine sa visokim performansama za najzahtevnije vizuelne aplikacije.

“Umesto što pokrećemo aplikacije na različitim mašinama mi pokrećemo podatke napred i nazad kroz mrežu, dok SLI Multi OS radikalno osavremenjuje korisničko okruženje i trenutno pojačava produktivnost,” rekao je Jeff Brown, generalni direktor, NVIDIA Professional Solutions Group.  “Verujemo da će Hesovo korišćenje potpuno virtuelizovanih radnih stanica učiniti njihove zaposlene više efikasnim, a da će pritom smanjiti kompletne troškove.

HP i NVIDIA će prikazati HP Z800 radne stanice sa Quadro profesionalnim grafičkim rešenjima I SLI Multi-OS tehnologijom, Intel VT-d i Parallels Workstation 4.0 Extreme, na Society of Exploration Geophysicists International Exposition (SEG 2009) događaju, u George R. Brown Convention centru u Hjustonu, država Teksas, na HP štandu broj 631, od 26 do 29 oktobra.

SLI Multi-OS mogućnosti su dostupne na NVIDIA Quadro FX 3800, Quadro FX 4800, i Quadro FX 5800 grafičkim rešenjima I podržavaju kombinacije Windows XP, Windows Vista I Linux operativnih sistema. Za više informacija o SLI Multi-OS molimo vas da posetite: www.nvidia.com/object/sli_multi_os.html.

Za više informacija o NVIDIA Quadro rešenjima posetite: www.nvidia.com/quadro.

Leave a Reply